AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ciolacu anunță eliminarea „taxei pe boală” pentru gravide și bolnavii de cancer

Marcel Ciolacu a anunțat joi în ședința de Guvern o Ordonanță de urgență pentru scutirea de la plata contribuţiei pentru indemnizaţiile de concediu medical în cazul mamelor cu copii bolnavi, a gravidelor, a pacienţilor cu afecţiuni oncologice şi a cazurilor de urgenţă.

„Dacă este nevoie chemăm toată conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să lucreze azi la Guvern, pentru că acest act trebuie aprobat astăzi, fiindcă pentru oamenii aflați în suferință fiecare zi contează enorm”, a spus premierul, care  a subliniat că prin aceeași Ordonanță sunt alocați bani pentru mamele cu venituri mici.

„Prin același proiect sprijin tinerele mame defavorizate cu venituri mici sau aflate în situații critice de viață. România are cel mai mare număr de mame minore din Europa, astfel că această intervenție este extrem de necesară”, a spus Ciolacu, potrivit digi24.ro.

„Propunem un ajutor de 2000 de lei acordat o singură dată pentru fiecare nou-născut, până în anul 2027, cu un buget de 120 de milioane de euro din fonduri europene”, a completat premierul.

 

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!