• Home
  • Știri
  • Ciolacu: Când Austria o să solicite şefia OSCE, să nu se aştepte ca România să nu folosească acelaşi drept de veto

Ciolacu: Când Austria o să solicite şefia OSCE, să nu se aştepte ca România să nu folosească acelaşi drept de veto

ciolacu 2

Președintele social-democrat Marcel Ciolacu a declarat că trebuie făcută o distincţie între cetăţenii austrieci şi liderii politici din Austria şi a precizat că atunci când a vorbit de sancțiuni s-a referit la situații în care și România ar putea să-și folosească dreptul de veto contra Vienei.

„Haideţi să facem o distincţie. În aceste companii austriece pe teritoriul României, vreau să vă reamintesc că sunt lucrători români. Eu când am vorbit despre sancţiuni către Austria, nu către austrieci, dacă tu ai folosit un drept de veto nejustificat, atunci nu te aştepta, de exemplu când Austria o să solicite şefia OSCE, să nu se aştepte ca România să nu folosească acelaşi drept de veto. Până se ajunge la această paralelă, există totuşi demersuri diplomatice de a închide aceste lucruri. (…)
Vreau să fac o distincţie foarte clară între români şi austrieci şi decidenţii din Austria din acest moment şi România, fiindcă aţi văzut şi reacţiile de frustrare ale românilor care trăiesc în Austria, dar şi ale austriecilor de susţinere a românilor.
A fost un element pur de interes personal, de aceea există această supărare, o prioritate a ministrului de Interne şi a cancelarului, ceea ce ţine de votul din Austria”, a afirmat Ciolacu, la finalul şedinţei de luni a Consiliului Politic Naţional al PSD, potrivit digi24.ro.

Parteneri