• Home
  • Știri
  • Ciolacu: Când intrăm în magazin, în primul rând să punem mâna pe produsele româneşti

Ciolacu: Când intrăm în magazin, în primul rând să punem mâna pe produsele româneşti

ciolacu 3

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, încurajează consumul de produse românești și spune că „oricum vom avea producţie dar nu va veni un an uşor anul viitor, dacă nu ne mobilizăm pe toate sectoarele”.

„Cu toţii ştim că nu a fost un an formidabil nici în domeniul agriculturii, am avut şi seceta şi războiul, au fost nişte fluctuaţii ale preţurilor la grâne, din cauza războiului din Ucraina. Cert este că anul acesta am produs dublu faţă de cât consumă România, la grâu, am avut proiecte şi programe de ajutor, în jur de 500 de milioane de euro. A reuşit o performanţă domnul ministru Petre Daea şi este prima dată când subvenţia de la jumătatea lunii octombrie nu se mai dă avans 50%, ci 70%, ținând cont de faptul că a fost secetă, se pare că e vorba de 1,3 miliarde de euro”, a spus Ciolacu, într-o conferință de presă alături de ministrul Agriculturii, Petre Daea, la sediul Ministerului Agriculturii, potrivit digi24.ro.

Preşedintele PSD a ţinut să precizeze că foarte mulţi producători spun că ar trebui un ajutor mai mare de la HORECA.

„Ştim cu toţii, statul român a ajutat şi industria alimentară dar a ajutat şi HORECA, poate ar trebui să ne aşezăm cu toţii la masă şi domnul ministru se aşază deja cu retailerii astfel încât să promoveze cât mai mult în supermarketuri produse româneşti. Trebuie găsit un echilibru, trebuie să înţelegem că, în momentul în care statul ajută să depăşeşti un moment greu cum a fost la HORECA pe timpul pandemiei, şi tu, HORECA, la rândul tău trebuie să ajuţi producătorii români. Cred că ăsta este pasul de urmat, ştim toţi, nu are rost să minţim şi să ne păcălim, vom avea producţie, la Daea, când nu e ploaie, vine cu ploaia, oricum vom avea producţie dar nu va veni un an uşor anul viitor, dacă nu ne mobilizăm pe toate sectoarele, HORECA, restaurante, supermarketuri, să promoveze în primul rând produsele româneşti, şi noi, când intrăm în magazin, în primul rând să punem mâna pe produsele româneşti”, a mai spus liderul social-democrat.

Parteneri