AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ciolacu, apel la Orban și Dragu: Convocați urgent ședința conducerii Parlamentului. Suspendarea internărilor și operațiilor pentru pacienții care nu sunt urgențe este o crimă

 

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că „suspendarea internărilor și operațiilor pentru pacienții care nu sunt cazuri de urgență este o crimă”, și solicită convocarea de urgență a unei ședințe a conducerii Parlamentului.

„Suspendarea internărilor și operațiilor pentru pacienții care nu sunt cazuri de urgență este o crimă! Iar efectele vor fi dramatice și pe termen lung: vorbim despre condamnarea la moarte cu premeditare a mii de români!

N-a fost suficient că, de un an și jumătate încoace, zeci de mii de pacienții cronici, în special cei din zona de oncologie, n-au avut acces la tratamente sau diagnostic. Iar rezultatul a fost că 88% dintre bolnavii de cancer trataţi în România în 2019 au murit într-un singur an. Acum, au anulat, practic, dreptul la sănătate al tuturor românilor, drept prevăzut în Constituție!

Orban și Dragu, convocați urgent ședința conducerii Parlamentului că să putem anula această decizie aberantă luată de Cîțu, în ultimele ore ale guvernării sale eșuate!”, a scris Ciolacu, pe pagina de facebook.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a anunțat luni seară că se emite un ordin pentru ca internările și operațiile non-urgente din spitalele publice să fie suspendate pe o perioadă de 30 de zile, din cauza presiunii provocate de COVID-19.

AMPress

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!