Ciolacu: Coaliția, „atac frontal” asupra statului de drept. Mă adresez Comisiei Europene dacă Renate Weber va fi revocată

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, anunţă că social-democraţii vor contesta la Curtea Constituţională schimbarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului şi că vor reclama Comisiei Europene acest demers, el subliniind că PSD „şi-a recâştigat credibilitatea în faţa Comisiei Europene” şi va continua discuţiile cu comisarii europeni în privinţa acţiunilor Guvernului, scrie News.ro, potrivit g4media.ro.

„Cred că încearcă, PSD-ul când a fost în cel mai blamat moment, încearcă să ne depăşească de o sută de ori. Eu nu cred că s-a întâmplat aşa ceva vreodată. Au făcut numirile la TVR, la Radio, acuma vor Avocatul Poporului. Să nu creadă că eu, mâine, după ce vor forţa schimbarea Avocatului Poporului, în afară de faptul că vom contesta la CCR – cum am făcut şi cu numirile de la Radio-tv – nu voi vorbi cu comisarii europeni şi nu o să mă adresez Comisiei Europene că fac un atac frontal asupra statului de drept. PSD şi-a recâştigat credibilitatea în faţa Comisiei Europene şi vom continua aceste demersuri. Au schimbat şi CNA-ul astăzi, în loc să se ocupe de economie”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi seară, la România Tv.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat marţi că, în urma respingerii rapoartelor de activitate ale Avocatului Poporului pe ultimii trei ani, se va cere revocarea Renatei Weber de la conducerea acestei instituţii.