• Home
  • Știri
  • Ciolacu, despre proteste: Dacă nu găsim înțelegere între noi, ne prăbușim

Ciolacu, despre proteste: Dacă nu găsim înțelegere între noi, ne prăbușim

Marcel CIolacu 1

Premierul Marcel Ciolacu a spus luni, la Antena 3 CNN, că protestele fermierilor și transportatorilor sunt îndreptățite, însă regretă că nu a existat un dialog inițial cu autoritățile pentru găsirea unor soluții „înainte să se ajungă la blocarea drumurilor”.

„Mi-am învățat lecția cu medicii, cu profesorii. Am toată disponibilitatea să stau de vorbă cu fiecare categorie socială”, a declarat șeful Guvernului. „Am încercat să înțeleg de unde au pornit aceste proteste. Din punctul meu de vedere, ca premier, sunt îndreptățite. Nu sunt lucruri pe care le-am făcut eu în cele 6 luni de prim-ministru. Sunt frustrări acumulate, a fost pandemie, război, emoție pe preț mare, apoi a scăzut prețul (pe cereale, n.red.) (…)Ce îmi pare rău e că s-a pornit un fel de război între agricultori și transportatori și Guvernul României sau autorități în general. Încă nu s-a scandat nimic cu rea credință. Acest dialog trebuia început cu autoritățile și dacă nu se găsesc soluții sau exista o capacitate a Guvernului să se fi ajuns apoi la o zonă extremă de încercare a blocării drumurilor”, a spus Ciolacu, potrivit digi24.ro.

„Suntem într-un an electoral. Nu judec și nu condamn pe nimeni. Ce îmi pare rău e ca nu am avut un dialog. Mi-am învățat lecția cu medicii, cu profesorii. Am toată disponibilitatea să stau de vorbă cu fiecare categorie socială, ce poate acest Guvern să facă și să păstreze și echilibrul macroeconomic”, adaugă el. Ciolacu spune că va rezolva problemele fermierilor și protestatarilor. „Ne-am pierdut răbdarea? Și eu îmi pierd răbdarea. Mai ales după atâtea frustrări, după atâta batjocură, după atâta umilință. Sunt ferm convins că toate aceste lucruri s-au acumulat. De aceea am început prin a spune că sunt îndreptățiți (protestatarii, n.red.) Ce vă pot spune cu sinceritate, voi rezolva problemele acestor oameni și a celor care vor avea. (…) Ce vă pot spune cu sinceritate, că mă țin genunchii, voi rezolva problemele acestor oameni”, mai spune el.

Parteneri