AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ciolacu, despre protestul medicilor: „N-a mai existat efort bugetar decontat prin Casa de Pensii de 1,1 miliarde euro pentru sănătate”

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat, vineri la Alba Iulia, despre protestul de vineri al medicilor specialişti din ambulatoriul clinic din faţa sediului Guvernului şi a precizat că „niciodată n-a existat un efort bugetar decontat prin Casa de Pensii de aproape un miliard şi 100 milioane euro pentru sistemul de sănătate”.

„Niciodată în România nu au existat investiţii în sistemul de sănătate şi în infrastructură de aproape 4 miliarde de euro”, a mai spus şeful Executivului care a punctat că „nu a existat o dezvoltare atât de uniformă a sistemului de sănătate din România niciodată în cei 30 şi ceva de ani de la Revoluţie”, transmite News.ro, potrivit digi24.ro.

„O să discut. Am şi consilier pe acest domeniu şi cu domnul Rafila, în primul rând. Ce ştiu eu este că niciodată, dar niciodată n-a existat un efort bugetar decontat prin Casa de Pensii de aproape un miliard şi 100 milioane euro pentru sistemul de sănătate. Dar niciodată în România nu au existat investiţii în sistemul de sănătate şi în infrastructură de aproape 4 miliarde de euro. Sunt 1,2 miliarde prin PNRR şi aproape 3 miliarde euro din componente, atât fonduri europene pe exerciţiul actual, cât şi împrumuturi BEI, cât şi buget de stat. Nu a existat o dezvoltare atât de uniformă a sistemului de sănătate din România niciodată în cei 30 şi ceva de ani de la Revoluţie”, a subliniat Marcel Ciolacu, chestionat, vineri la Alba Iulia, despre protestul medicilor din policlinici în faţa clădirii Guvernului.

Câteva sute de medici care lucrează în ambulatoriu au protestat, vineri, în faţa Palatului Victoria. Ei au acuzat finanţarea necorespunzătoare domeniului respectiv şi sunt nemulţumiţi că punctul pe serviciu plătit cabinetelor acestora de către Casa de Asigurarări de Sănătate este 4,5 lei, în contextul în care punctul era de 4,31 lei, în anul 2021.

 

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!