• Home
  • Știri
  • Ciolacu, despre reducerea impozitării la salariul minim pe economie: „Eu nu arunc România într-o aventură”

Ciolacu, despre reducerea impozitării la salariul minim pe economie: „Eu nu arunc România într-o aventură”

marcel ciolacu 2 1

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că impozitarea muncii în România este una dintre cele mai ridicate din Europa, însă nu va lua măsuri „pe picior” pentru reducerea ei.

În opinia lui, acest lucru ar putea duce la dublarea numărului de angajați cu salariul minim pe economie.

„Este evident că impozitarea muncii, când vorbim generic, este una dintre cele mai ridicate din Europa. Dar marea problemă este la impozitarea muncii la veniturile mici. Acolo putem spune foarte clar că este cea mai mare impozitare. Pachetul cerut şi de către UE şi asumat de România prin PNRR, indiferent cine l-a semnat şi cum au negociat, este de a avea anumite reforme în zona fiscală şi o nouă lege a salarizării, care vin ambele la pachet în ceea ce priveşte şi impozitarea muncii”, a declarat Marcel Ciolacu, luni, la Târgoviște, potrivit Agerpres, citată de digi24.ro.

El a mai spus însă că reducerea impozitării la salariul minim prin măsuri luate „pe picior” prezintă riscuri. „Eu nu arunc România într-o aventură, după ce am muncit împreună cu toţi colegii mei din guvern să aducem această stabilitate macroeconomică. Da, spun de peste doi ani de zile că este cea mai mare impozitare la salariile mici din Europa. (…) Eu nu pot să risc să vin cu scăderi de impozitare la salariul minim pe economie şi să mă trezesc de la o treime, cât sunt angajaţi în economie acum cu salariul minim, să am două treimi. (…) Ca să iau o măsură pe picior ca să-mi aducă eventuale voturi, nu am să o fac”, a adăugat premierul.

Continuarea aici

Parteneri