AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ciolacu, despre un posibil candidat PSD-PNL la prezidențiale: “Să depășim întâi europarlamentarele”

Premierul Marcel Ciolacu evită să spună dacă este de acord cu un candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale.

Întrebat dacă ar fi de acord cu un candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale, premierul Marcel Ciolacu a evitat să ofere un răspuns.

“Stați să depășim întâi europarlamentarele și vă promit, vă las numărul meu de telefon, mă sunați și vă răspund după europarlamentare”, a spus Marcel Ciolacu, la Baia Mare, întrebat de un reporter dacă ar fi de acord cu un candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale.

Cu toate acestea, el a ținut să precizeze că toți primarii PSD care sunt în funcție vor candida pentru aceeași poziție, potrivit Mediafax, citată de antena3.ro.

Între timp, partidele din coaliția guvernamentală caută variante care să le amelioreze scorul electoral. Astfel, este luată în discuţie o nouă variantă de comasare a alegerilor.

E vorba, mai precis, de desfășurarea simultană a alegerilor europarlamentare și a celor locale.

O astfel de decizie presupune anumite complicații, pentru că scrutinul pentru Parlamentul European este fixat pe data de 9 iunie în România.

Comasarea localelor cu europarlamentarele ar însemna că aleșii locali vor avea mai mult de așteptat până la preluarea noilor mandate, întrucât mandatele actuale nu pot fi scurtate.

O altă variantă este comasarea alegerilor locale cu primul tur al alegerilor prezidențiale, pe 29 septembrie.

În acest scenariu, președintele nou ales ar urma să aștepte până își termină mandatul cel aflat în funcție.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!