Ciolacu, după discuțiile cu FMI: Nu va fi nevoie de noi taxe. Dacă ne ţinem de ceea ce am promis, lucrurile vor fi sustenabile

Premierul Marcel Ciolacu a spus, după concluziile prezentate de FMI, că este convins că nu va fi nevoie de noi taxe în România, dacă Guvernul își respectă promisiunile și dacă va continua reorganizarea în ministere, potrivit News.ro, citată de digi24.ro.

„Am avut o discuţie cu FMI, ne-am uitat şi pe documentul pe care urma să îl prezinte. Eu am explicat programul pe termen scurt şi lung. Să nu confundăm reforma fiscală cu măsurile luate. Au fost bucuroşi că am pornit prin aceste măsuri şi am creat cadrul general pentru a crea reforme şi, cu adevărat, trebuie să fim atenţi şi pe acest sfârşit de an şi anul viitor, astfel încât cheltuielile să nu fie scăpate de sub control, cum s-a mai întâmplat. Eu zic că, fiind mai mult solidari unii cu alţii, vom depăşi şi acest moment”, a spus premierul, după vizita la Fabrica Coca-Cola, în Ploieşti.

„Dacă ne ţinem de planul pe care deja l-am pornit, nu cred că vor trebui alte măsuri”, a adăugat el.

„A trecut emoţia războiului, deja sunt foarte multe investiţii străine directe, avem record în acest sens. Eu sunt ferm convins că România va avea şi de această dată a doua creştere economică din Europa, lucru care se va cimenta şi mai bine macroeconomic” a explicat Ciolacu.