AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ciolacu: Guvernul aprobă ordonanţa prin care se va stopa creşterea preţurilor la alimentele de bază

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, vineri, că Guvernul aprobă ordonanţa prin care se va stopa creşterea preţurilor la alimentele de bază, menţionând că această măsură ajută la creşterea puterii de cumpărare pentru toţi românii.

“De astăzi începem să livrăm din obiectivele majore ale acestei guvernări. Aprobăm ordonanţa ce introduce mecanismul prin care stopăm creşterea preţurilor la alimentele de bază. Este prima ţintă importantă asumată de acest guvern şi mă bucur că am reuşit în doar două săptămâni să avem ordonanţa de masa Guvernului. E prima măsură de ieftinire a celor 14 alimente de bază. În acest fel ajutăm, de fapt, la creşterea puterii de cumpărare pentru toţi românii”, a afirmat Ciolacu, la începutul şedinţei Guvernului, potrivit Agerpres.

El le-a mulţumit miniştrilor şi marilor retaileri.

“Au fost un partener onest şi corect şi am avut de la început sentimentul că această luptă împotriva creşterii preţurilor a devenit un obiectiv comun. Însă acesta este doar un prim pas. Nu putem spera să avem alimente mai bune la preţuri decente doar limitând temporar adaosurile comerciale. Trebuie să susţinem creşterea producţiei şi a procesării”, a adăugat Ciolacu.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!