• Home
  • Știri
  • Ciolacu îi liniștește pe cei cu pensii speciale: Îmi asum în totalitate. Nimeni nu își va permite

Ciolacu îi liniștește pe cei cu pensii speciale: Îmi asum în totalitate. Nimeni nu își va permite

Marcel CIolacu 1

Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a dat asigurări că regulile privind pensiile speciale pentru magistrați, militari, polițiști, jandarmi nu vor fi schimbate „peste noapte” printr-o ordonanță de urgență.

„Nu va exista o ordonanță de urgență dată peste noapte în ce privește pensiile speciale sau modificări speciale la armată, Jandarmerie sau magistrați. Nimeni nu își va permite să dea peste noapte o astfel de ordonanță. Obligativitatea guvernului prin jalon PNRR este să vină în Guvern cu un proiect avizat de toți miniștrii și care apoi va intra în dezbatere la Parlament. Îmi asum în totalitate cele declarate, că nu va exista peste noapte o Ordonanță de urgență astfel încât magistrați, militari, polițiști, jandarmi să se trezească cu regulile jocului schimbate de către politicieni fără să fie o dezbatere și o claritate a legii”, a declarat Ciolacu, potrivit digi24.ro.

Vicepremierul Sorin Grindeanu a declarat luni, la Interviurile Digi24.ro, că pensiile speciale trebuie reglementate astfel încât pensia să nu fie mai mare decât salariul, iar pensionările la 40 de ani să fie eliminate, cu unele excepții.

Parteneri