• Home
  • Știri
  • Ciolacu: În acest moment, clasa medie și cei cu venituri foarte mici duc tot greul societății românești

Ciolacu: În acest moment, clasa medie și cei cu venituri foarte mici duc tot greul societății românești

ciolacu 2

Președintele PSD Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că vrea să discute în coaliție despre schimbarea sistemului fiscal și a cotei unice la TVA, argumentând că există o diferențiere deja în perceperea taxei. De asemenea, el a spus că totuși „ar fi o greșeală” să fie eliminate categoriile scutite de la plata TVA.

Președintele Camerei Deputaților argumentează că „în acest moment, clasa medie și cei cu venituri foarte mici duc tot greul societății românești”.

„Credem că e nevoie ca România în viitor, nu mâine, nu în următoarele luni, să facem un pas către țările dezvoltate.
Eu doresc în continuare să rămânem la ideea de principii și ce cale ne dorim pentru România. O cale dezvoltată, ca și toate țările dezvoltate din UE și nu numai sau dorim o țară ca afară, dar cu sistem fiscal ca în Rusia.
Haideți să vedem cu ce propuneri ieșim din coaliție. Suntem deschiși la minte și avem o discuție aplicată sau continuăm cu un slogan «noi, liberalii, noi suntem cota unică»? Vă întreb, care este cota unică în România?”, a declarat Marcel Ciolacu, la Parlament, potrivit digi24.ro.

Liderul PSD a mai spus că „ar fi o greșeală” să fie eliminate categoriile scutite de la plata TVA.

„Ce pot să vă spun din analizele pe care le-am avut cu specialiștii de la PSD, în România munca este impozitată mult prea mult față de impozitarea capitalului. Aici trebuie în cadrul coaliției, și e normal să avem astfel de discuții, pentru că unii suntem de stânga, alții de dreapta, să avem să găsim linia de echilibru între impozitarea muncii și impozitarea capitalului.
Cu alte cuvinte, în acest moment, clasa medie și cei cu venituri foarte mici duc tot greul societății românești.
Nu o să fiu niciodată de acord cu o mărire a TVA acum, pentru că este iarăși o taxă pe care o plătesc în mod deosebit 80% dintre români, cei cu venituri medii și mici. Este o propunere de ordine de zi și este pe ordinea de zi (a ședinței de coaliție – n.red.) de astăzi.
Anul acesta categoric nu vor fi taxe noi și nu se vor mări taxele, fiindcă faci o analiză. În primul rând suntem în prag de criză economică. Posibil nici la anul.
Nu poți să ții tot deficitul României pe cei care muncesc, mai ales pe cei cu venituri mici”, a declarat Ciolacu.

Parteneri