AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ciolacu, în Israel: România rămâne un stat consecvent în cadrul relaţiilor sale din Orientul Mijlociu şi îşi menţine atitudinea de promotor al păcii

Premierul Marcel Ciolacu a efectuat marți o vizită în Israel. S-a întâlnit cu omologul său și i-a transmis că Executivul de la București își dorește o pace durabilă în Orientul Mijlociu, unde trăiește o comunitate importantă de români. Marcel Ciolacu a pledat pentru crearea coridoarelor umanitare în Gaza și a susținut dreptul Israelului la apărare. Benjamin Netanyahu a făcut apel la unitatea lumii civilizate pentru eradicarea organizației Hamas.

Premierii Marcel Ciolacu și Benjamin Netanyahu au avut o întrevedere în jurul prânzului la Ierusalim. Marcel Ciolacu a susținut soluția păcii în Orientul Mijlociu și dreptul Israelului la Apărare, în deplin respect cu dreptul umanitar, care protejează militarii răniți, prizonierii și populația civilă pe timp de conflict armat. Premierul român a făcut apel la deschiderea coridoarelor umanitare în Gaza.

Premierul Benjamin Netanjahu a transmis că singura cale spre pace este eliminarea Hamas: Aşa cum lumea civilizată unită a luptat împotriva naziştilor şi a Statului Islamic, la fel lumea civilizată trebuie să vină alături de Israel şi să lupte pentru eradicarea Hamas. O astfel de pace (n.r. În Orientul Mijlociu) va fi posibilă doar dacă această organizaţie este distrusă. Nimeni nu poate face pace cu Isis, cu Al Quaeda, nimeni nu poate face pace cu naziştii. Ei trebuie învinşi şi abia atunci va fi pace.

Premierul Ciolacu a cerut sprijin pentru evacuarea în siguranță a românilor din Gaza. De altfel, șeful guvernului de la București s-a întâlnit și cu romanii care trăiesc în Israel, dar și cu marele Rabin al evreilor din România în perioada1997-2011.

România rămâne un stat consecvent în cadrul relaţiilor sale din Orientul Mijlociu şi îşi menţine atitudinea de promotor al păcii, dar va fi alături, necondiţionat, în momentele dificile, de aliaţii săi, a transmis marţi prim-ministrul Marcel Ciolacu, la finalul întrevederii avute cu omologul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit stiri.tvr.ro.

În cadrul declarațiilor de presă, premierul român a subliniat că vizita sa în Israel reprezintă exprimarea solidarităţii cu poporul israelian, în urma atacurilor teroriste declanşate de Hamas.

“Domnule premier, România rămâne un stat consecvent în cadrul relaţiilor sale din Orientul Mijlociu (…) Vreau să îi asigur pe românii din ţara noastră că ne menţinem atitudinea de promotori ai păcii, dar vom fi alături, necondiţionat, în momentele dificile, de aliaţii şi prietenii noştri”, a precizat Marcel Ciolacu.

Aeroportul Ben Gurion, din Tel Aviv a fost vizat de o alertă în timp ce delegatia premierului Marcel Ciolacu se afla în zonă. Oficialii au fost conduși în adăpost. Au fost auzite mai multe explozii ale unor rachete.

 

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!