• Home
  • Știri
  • Ciolacu, în Japonia, unde va participa la ceremonia funerară a fostului prim-ministru Shinzo Abe

Ciolacu, în Japonia, unde va participa la ceremonia funerară a fostului prim-ministru Shinzo Abe

ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, va face parte din delegația României în Japonia, în perioada 26 – 28 septembrie, care participă la ceremonia funerară de stat a fostului prim-ministru Shinzo Abe.

Potrivit g4media.ro, în cadrul vizitei, social-democratul are programate o serie de întâlniri, cu reprezentanții Ligii parlamentare de prietenie Japonia – România și cu președintele acesteia, Ichiro Aisawa.

O altă întâlnire a delegației României va fi cu prim-ministrul Japoniei, Fumio Kishida, dar și cu președintele Parlamentului Estoniei, Jüri Ratas.

După ceremonia funerară de stat a fostului prim-ministru al Japonie, delegația română va fi prezentă la Casa de oaspeți a premierului Japoniei, pentru Greeting Occasion, unde vor fi întâmpinați de prim-ministrul Japoniei, Kishida Fumio, ministrul Afacerilor Externe japonez, Hayashi Yoshimasa, și doamna Akie Abe, văduva fostului prim-ministru Shinzo Abe.

Vizita oficială va continua miercuri, 28 septembrie, cu întâlnirea dintre reprezentanții delegației române și președintele Camerei Reprezentanților din Dieta Japoniei, Hosoda Hiroyuki. Aceasta va fi urmată de întrevederi cu prim-ministrul Republicii Coreea de Sud, Han Duk-soo, și cu președintele Adunării Naționale a Republicii Slovenia, Urška Klakočar Zupančič.

Parteneri