AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ciolacu, la Bruxelles: Este esențial ca România să continue traiectoria corectă în privința ținerii sub control a deficitului bugetar

 

Prim-ministrul Marcel Ciolacu s-a întâlnit joi, la Bruxelles, cu Paolo Gentiloni, Comisar pentru Afaceri Economice şi Financiare, şi cu Adina Vălean, Comisar European pentru Transport. Cei trei oficiali au discutat despre reformele şi investiţiile majore cu bani europeni, despre măsurile bugetare adoptate recent de Guvern și despre perspectivele economice ale României.

„Am discutat astăzi cu domnul Paolo Gentiloni, Comisar pentru Afaceri Economice și Financiare, și cu doamna Adina Vălean, Comisar European pentru Transport, despre reformele și investițiile majore cu bani europeni, despre măsurile bugetare adoptate recent de Guvern și despre perspectivele economice ale României.

Doamna Vălean a reconfirmat reușita fără precedent a României în materie de absorbție de fonduri europene în acest an, asigurându-ne totodată că va căuta, alături de ministrul Grindeanu, soluții pentru suplimentarea fondurilor necesare marilor proiecte de infrastructură ale țării noastre.
Totodată, am căzut de acord cu comisarul Gentiloni că este esențial ca România să continue traiectoria corectă în privința ținerii sub control a deficitului bugetar.

Am apreciat atât semnalul pozitiv transmis de domnul Gentiloni cu privire la forma revizuită a PNRR depusă de România, cât și progresele recunoscute de Comisie în privința noii legi a pensiilor.
Mai mult, am discutat în detaliu viziunea economică a Guvernului României și am reafirmat dorința noastră fermă de a proteja veniturile românilor în acest context global și regional dificil. Este clar că România are în Comisia Europeană un partener cu care poate să construiască credibil, folosind toți banii europeni disponibili”, a scris Ciolacu, pe pagina de facebook.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!