• Home
  • Prima
  • Ciolacu: Nu putem accepta prețuri crescute din pix. Specula și lăcomia acestor șarlatani trebuie să primească o replică tranșantă și dură

Ciolacu: Nu putem accepta prețuri crescute din pix. Specula și lăcomia acestor șarlatani trebuie să primească o replică tranșantă și dură

ciolacu 2

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că în următoarea ședință a coaliției va cere măsuri clare astfel încât să fie evitate „speculații și încercări de destabilizare a economiei românești”.

„Nu putem accepta prețuri crescute din pix, de la o oră la alta! Cine își imaginează că mai poate face asta, să știe că se joacă cu focul chiar în benzinărie!”, a scris Ciolacu, joi, pe pagina de facebook.

Redăm mesajul integral al liderului PSD:

„Specula și lăcomia acestor șarlatani care vor să facă rapid munți de bani provocând temeri false românilor trebuie să primească o replică tranșantă și dură din partea instituțiilor statului!
Am cerut miniștrilor PSD să acționeze prin toate prerogativele pentru a proteja oamenii:
– Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a trimis Direcția Generală Antifraudă Fiscală într-o amplă acțiune de control și monitorizare a pieței carburanților. Vor fi analizate prețurile de cumpărare și vânzare din ultima lună pentru a se identifica motivele măririi prețurilor;
– Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a dispus ca ANPC să efectueze verificări la toți furnizorii de combustibil care au mărit aseară prețurile. Foarte repede, ministerul va veni cu o soluție legală – din practica europeană- astfel încât toți distribuitorii să fie licențiați și să-și piardă licența imediat ce încalcă regulile.
– Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dispus ca Inspecția Muncii să demareze de azi o campanie națională de control în toate benzinăriile pe componenta de sănătate și securitate în muncă și relații de muncă.
Aștept și din partea Consiliului Concurenței mai multă acțiune pentru a descuraja practicile comerciale neloiale. Această instituție încremenită în timp trebuie să se trezească și să-și amintească că servește interesul public!
În următoarea ședință a Coaliției voi cere măsuri clare astfel încât să evităm toată această sarabandă de speculații și încercări de destabilizare a economiei românești.
Această Coaliție s-a format pentru a găsi soluții. Și asta trebuie să livrăm populației!”

AMPress

Parteneri