• Home
  • Știri
  • Ciolacu: Organizarea unui forum economic româno-german va contribui la intensificarea dimensiunii comerciale a parteneriatului dintre cele două ţări

Ciolacu: Organizarea unui forum economic româno-german va contribui la intensificarea dimensiunii comerciale a parteneriatului dintre cele două ţări

ciolacu 6

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, spune că organizarea unui forum economic româno-german, în următoarea perioadă, va contribui la intensificarea dimensiunii comerciale a parteneriatului dintre cele două ţări.

„I-am mulțumit astăzi cancelarului social-democrat al Germaniei, Olaf Scholz, pentru că a fost primul lider european care s-a pronunțat public în favoarea aderării României la spațiul Schengen. Mă bucur că România continuă să se bucure de susținerea unanimă a tuturor liderilor de stânga din Europa și sunt convins că împreună vom face pași importanți pentru ca țara noastră să își câștige acest loc binemeritat”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina de facebook.

De asemenea el a adăugat că „România poate fi o destinație excelentă pentru companiile germane care iau în calcul să își mute activitatea din zonele afectate de conflict”.

„Trebuie să continuăm să lucrăm împreună pentru a dezvolta relațiile bilaterale româno-germane, atât la nivel politic, cât mai ales la nivel economic. În acest sens, sunt convins că organizarea unui forum economic româno-german în următoarea perioadă va contribui la intensificarea dimensiunii comerciale a parteneriatului nostru. În plus, cred că România poate fi o destinație excelentă pentru companiile germane care iau în calcul să își mute activitatea din zonele afectate de conflict.
De asemenea, am discutat cu oficialul german despre importanța strategică a menținerii eforturilor de sprijin pentru Republica Moldova în parcursul aderării la Uniunea Europeană și pentru a se proteja în fața amenințărilor hibride”, conchide Ciolacu.

Parteneri