AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ciolacu: Parlamentul va parcurge “cu celeritate” procesul de ratificare a protocoalelor de aderare la NATO pentru Finlanda şi Suedia

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat, joi, că Parlamentul va parcurge “cu celeritate” procesul de ratificare a protocoalelor de aderare la NATO pentru Finlanda şi Suedia, urmând să fie convocată o sesiune extraordinară.

El a subliniat, la cea de-a 22-a ediţie a formatului Parliamentary Intelligence-Security Forum, care are loc la Palatul Parlamentului, că războiul “ilegal” şi “nejustificat” declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei a schimbat “fundamental” parametri de securitate.

“Evenimentul pe care îl deschidem azi este organizat la puţin timp de la încheierea Summitului NATO de la Madrid unde s-au luat decizii istorice. Mă refer la invitarea Suediei şi Finlandei să adere la alianţă, întărirea capacităţii de apărare a Flancului Estic şi reflectarea pentru prima dată a Mării Negre într-un concept strategic al NATO. Vreau să vă anunţ că Parlamentul României va parcurge cu celeritate tot ce ţine de procesul de ratificare a protocoalelor de aderare la NATO pentru cele două state nordice. Vom convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului pe această temă, pe care o vom anunţa în perioada următoare”, a declarat Ciolacu, potrivit Agerpres.

De asemenea, el a salutat anunţurile făcute de Franţa şi SUA privind creşterea prezenţei militare în România.

“Suntem recunoscători aliaţilor noştri pentru această nouă confirmare a importanţei parteneriatelor strategice pe care le avem cu SUA şi Franţa”, a spus Marcel Ciolacu.

El a afirmat că, prin reacţiile avute după declanşarea agresiunii Rusiei, România “a reconfirmat rolul său de aliat de încredere pe Flancul estic al NATO, dar şi statutul de partener strategic al SUA şi de stat membru al UE matur şi responsabil, implicat activ la Marea Neagră”.

Mai mult aici

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!