• Home
  • Știri
  • Ciolacu: Republica Moldova are nevoie de un partid social-democrat proeuropean

Ciolacu: Republica Moldova are nevoie de un partid social-democrat proeuropean

ciolacu 4

Marcel Ciolacu a afirmat, duminică la Chişinău, că Republica Moldova are nevoie de un partid social-democrat proeuropean, subliniind că lucrările Congresului al X-lea extraordinar al Partidului Democrat vor avea loc sub egida unităţii social-democraţiei pentru consolidarea unei forţe politice profesioniste, în care doctrinele politice contează mai puţin.

„Republica Moldova are nevoie de social-democraţi. Este un moment în care contează mai puţin doctrinele de dreapta sau de stânga, Republica Moldova are nevoie de un partid social-democrat proeuropean şi, din câte ştiu eu, e aici şi domnul prim-ministru din 2009, dumneavoastră aţi fost primii care aţi declanşat parcursul european al Republicii Moldova. Cred că românii trebuie să ştie acest lucru şi trebuie să ne ridicăm la aşteptările lor şi sunt ferm convins că după acest congres care cred că va fi sub egida unităţii social-democraţiei, cu toţii vom consolida o forţă politică profesionistă în Republica Moldova, care în perioada următoare va avea foarte multe de spus, atât în Republica Moldova cât şi în România, dar şi în Europa”, a declarat Ciolacu, în deschiderea lucrărilor Congresului al X-lea extraordinar al Partidului Democrat din Moldova, de la Chişinău, potrivit news.ro.

Liderul PSD a adăugat că Partidul Democrat, din punctul său de vedere, o să aibă un nou început, un restart, chiar dacă contextul este unul dificil şi anume războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Parteneri