• Home
  • Știri
  • Ciolacu: România se poate dezvolta la adevăratul său potenţial doar prin încurajarea tinerilor să se implice, prin promovarea şi susţinerea proiectelor lor

Ciolacu: România se poate dezvolta la adevăratul său potenţial doar prin încurajarea tinerilor să se implice, prin promovarea şi susţinerea proiectelor lor

ciolacu

România se poate dezvolta la adevăratul său potenţial doar prin încurajarea tinerilor să se implice, prin promovarea şi susţinerea proiectelor şi acţiunilor acestora, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Şeful Executivului a participat, miercuri, la Palatul Victoria, alături de mai mulţi miniştri, la evenimentul de deschidere a celei de-a III-a ediţie a Forumului Studenţilor Români de Pretutindeni.

„Este o mare onoare pentru mine să particip astăzi la un proiect de o asemenea anvergură, organizat într-un parteneriat atât de complex între organizaţiile de tineret. Salut cu acest prilej alianţa dintre Uniunea Studenţilor din România, Asociaţia Tineretul ONU din România, Federaţia Asociaţiilor în Medicină din România şi Liga Studenţilor Români din Străinătate. În acelaşi timp, mă bucur că Forumul Studenţilor Români de Pretutindeni devine o tradiţie pentru Guvernul României. Pentru că România se poate dezvolta la adevăratul său potenţial doar prin încurajarea tinerilor să se implice, prin promovarea şi susţinerea proiectelor şi acţiunilor voastre! De aceea, vă asigur de tot sprijinul meu!”, a declarat Ciolacu, potrivit Agerpres.

El a punctat necesitatea unui parteneriat între generaţii care să permită accesul tinerilor la decizia guvernamentală.

„Există un decalaj între generaţia mea şi generaţia dumneavoastră (…), sunt conştient de acest decalaj. Avem şi astăzi, în această sală, cel mai tânăr ministru pe care l-a avut Guvernul României. Sunt ferm convins că se va prezenta singur mai târziu. E o necesitate accesul dumneavoastră la decizia guvernamentală şi, de asemenea, e o necesitate accesul dumneavoastră la informaţii. Ca să obţineţi această informaţie, trebuie să existe acest parteneriat. Ca noi să avem parte de feedback-ul dumneavoastră şi de viziunea dumneavoastră, trebuie să existe acest parteneriat”, a declarat Ciolacu.

În context, premierul a punctat faptul că în acest moment România are nevoie de „o reformă administrativă rapidă”.

” Societatea românească a evoluat enorm în ultimii ani, dar la fel şi cerinţele românilor şi ale dumneavoastră. De aceea, avem nevoie de tineri bine pregătiţi în administraţie. Tineri care să pună lucrurile în mişcare, tineri dinamici. Dacă se poate, cu aceeaşi rapiditate cu care acţionaţi de fapt dumneavoastră, zi de zi. Marea problemă a noastră acum nu este cât de mult ne dezvoltăm. Alocările bugetare pentru proiecte strategice, atât din fonduri europene, cât şi din fonduri de la bugetul de stat, sunt vitale în domeniul energiei, infrastructurii rutiere, a agriculturii. Asta ne arată foarte clar dimensiunea creşterii României. Este pentru prima oară în istoria României când avem un buget pe programe şi avem alocaţi 7% din PIB pentru investiţii directe. Marea problemă a României, în schimb, şi a noastră personală, indiferent dacă suntem în administraţia centrală, locală sau societatea civilă sau în şcoală este rapiditatea cu care ne dezvoltăm. Războiul din Ucraina a schimbat ritmul şi îl va schimba în continuare şi eu cred că aici lucrurile trebuie schimbate. Nu mai avem timp de pierdut. Este evident că trebuie să găsim soluţiile să accelerăm acest lucru”, a afirmat Ciolacu.

Parteneri