• Home
  • Știri
  • Ciolacu s-a întâlnit cu Viktor Orban. Premierul Ungariei: „Începutul unei frumoase prietenii!”

Ciolacu s-a întâlnit cu Viktor Orban. Premierul Ungariei: „Începutul unei frumoase prietenii!”

orban si ciolacu

Premierul României, Marcel Ciolacu, a avut o întâlnire informală cu premierul Ungariei, Viktor Orban, în cadrul vizitei private pe care acesta o efectuează în țara noastră.

„Marcel Ciolacu a subliniat că, în ansamblul relațiilor româno-ungare, partea română își dorește să mențină o abordare deschisă, pozitivă, constructivă și concentrată pe proiecte concrete în beneficiul cetățenilor din cele două state.

Premierul Ciolacu a salutat susținerea manifestată de guvernul maghiar pentru eforturile României de aderare la spațiul Schengen și a exprimat speranța că Ungaria va continua să fie un aliat al țării noastre în această privință.

Cei doi premieri au discutat despre inițierea unui proiect comun de infrastructură care să aibă un impact economic semnificativ pentru ambele țări. De asemenea, premierul roman a subliniat necesitatea intensificării investițiilor companiilor românești în Ungaria.

În perspectiva preluării Președinției Consiliului UE de către Ungaria în primul semestru al anului viitor, a avut loc și un schimb de opinii pe tema priorităților la nivel european.

În cadrul întâlnirii, premierul Ciolacu a evidențiat și importanța transmiterii de mesaje de susținere a solidarității și unității la nivelul Uniunii Europene, a sprijinului UE și NATO pentru Ucraina în contextul agresiunii militare a Rusiei „, se spune în informarea de pe site-ul guvernului român.

Premierul ungar a semnalat discuția de la București cu omologul român Marcel Ciolacu printr-o postare scurtă, însoțită de o fotografie, pe pagina sa de Facebook.

„Întâlnire cu premierul român Ion-Marcel Ciolacu”, a scris Orban, limba maghiară, după care a adăugat, în limba engleză: „Acesta este începutul unei frumoase prietenii”, notează antena3.ro.

Parteneri