• Home
  • Știri
  • Ciolacu: Statul român are de recuperat mulţi paşi pentru a fi o plasă de siguranţă, în momente critice

Ciolacu: Statul român are de recuperat mulţi paşi pentru a fi o plasă de siguranţă, în momente critice

ciolacu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu a declarat, marţi, în cadrul Conferinţei ”Protecţia Infrastructurii Critice, care a avut loc la Palatul Parlamentului, că statul român are de recuperat mulţi paşi pentru a fi o plasă de siguranţă, în momente critice.

”În aceste zile realizăm cât de importante sunt infrastructura critică şi toate sectoarele esenţiale. Poate mai mult ca oricând în ultimii 30 de ani, cu un război lângă graniţele ţării noastre şi după o pandemie cu efecte multiple, realizăm nevoia unei funcţionalităţi eficiente a acestora, fără sincope. Dacă anii de pandemie care au testat capacităţile statului român şi ale mediului de afaceri de a rezista asaltului unei situaţii sanitare de forţă majoră, climatul actual de securitate ne arată ce capacităţi avem de întărit şi de dezvoltat suplimentar”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, citat de news.ro.

Potrivit lui Marcel Ciolacu, ”fie că vorbim de sectorul energetic, digitalizarea instituţiilor,- infrastructura de transport, producţia substanţelor petrochimice, alimentaţie, agricultură sau de mediu, statul român are de recuperat mulţi paşi pentru a fi o plasă de siguranţă, în momente critice”.

”Mobilizarea rapidă a întregii societăţii în faţa oricărui dezastru trebuie să fie susţinută printr-o coerentă şi flexibilă funcţionalitate a statului român. Sectorul energetic este cel mai bun exemplu. Problemele din lanţ provocate de scumpiri ne arată nevoia stringentă de a investi mai mult în capacităţile de energie regenerabilă”, a afirmat Ciolacu.

Parteneri