AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ciolacu: Statul să-şi asume curajos orice măsură pentru stoparea accidentelor auto din cauza consumului de alcool şi droguri

Statul, Parlamentul, societatea civilă trebuie să-şi asume “curajos” orice măsură care să stopeze accidentele auto soldate cu pierderea de vieţi omeneşti produse din cauza consumului de alcool şi droguri la volan, a declarat, luni, prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Şeful Executivului a participat luni, la Palatul Victoria, la dezbaterea “Legea Anastasia. Drumul către viaţă”, organizată în contextul Zilei mondiale de comemorare a victimelor accidentelor de circulaţie.

“Cred că e cazul să luăm măsuri. Orice stat care constată că eşti pe primul loc la accidente, la pierderi de vieţi omeneşti, când constaţi că în şcoli din ce în ce mai mult se consumă droguri – droguri, de multe ori, care sunt nişte invenţii, nişte substanţe care, pur şi simplu, vor mutila acei copii. (…) Nu mai există dublă măsură. În momentul acela, statul, Parlamentul, societatea civilă trebuie să-şi asume curajos orice măsură să stopeze. În acest punct ne aflăm: ne mor copii nevinovaţi pe şosele. Acesta este adevărul. Suntem pe primul loc în Europa. Da, 10 ani nu mai ai dreptul să circuli cu maşina. Da, să ţi se confişte maşina, să ştie şi părintele să nu-ţi mai împrumute maşina sau vreun coleg atât timp cât nu se asigură că nu te urci la volan drogat, băut sau fără carnet”, a transmis Ciolacu, potrivit Agerpres.

Premierul a evidenţiat că este momentul în care autorităţile statului trebuie să intervină.

“Eu îmi aduc aminte, când aveam 16 ani, a început visul de a avea carnet. Era lupta, de-abia aşteptam să am 18 ani ca tatăl meu să-mi împrumute Dacia 1300. Să merg măcar o dată la şcoală cu maşina. Ai 16 ani, ai 17 ani, te-au depistat drogat la şcoală, o perioadă de timp nu ai voie să dai examen pentru permis. Trebuie să înţeleagă şi copiii că nu pot consuma droguri şi la 18 ani să-şi ia permisul. Este visul fiecărui adolescent. Trebuie să găsim soluţii”, a explicat Ciolacu.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!