• Home
  • Știri
  • Ciolacu: Trebuie să avem în magazine mai multă mâncare românească

Ciolacu: Trebuie să avem în magazine mai multă mâncare românească

ciolacu 7

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, în prima sa ședință în calitate de prim-ministru al României, că „urgența maximă” a cabinetului său o reprezintă schema de reducere a adaosurilor comerciale la alimentele de bază. De asemenea, premierul Ciolacu a spus că, pe lângă reducerea inflației „la o singură cifră”, este la fel de important „să avem în magazine mai multă mâncare produsă în România”.

„Urgența maximă este schema de reducere a adaosurilor comerciale la un număr de produse alimentare de bază, pe întreg lanțul, până la raft. Efectul aplicării acestei măsuri este scăderea prețurilor la câteva alimente vitale în orice gospodărie. Vreau să discutăm despre această schemă cu marile lanțuri de magazine, cu producătorii, cât și cu distribuitorii”, a spus Ciolacu, potrivit digi24.ro.

Premierul Ciolacu a mai adăugat că actualul guvern are „un plan bine articulat”, și un program cu „obiective care trebuie realizate rapid”.

„Trebuie să convenim un efort comun astfel încât românii să simtă un ajutor semnificativ pentru bugetul familiei. E un gest obligatoriu față de toți oamenii care au suportat efectele unei inflații înalte în ultimul an. Acum e important să ducem inflația la o singură cifră cât putem de repede, dar, la fel, e important să avem în magazine mai multă mâncare produsă în România”, a spus șeful Executivului.

Printre celelalte priorități anunțate de șeful guvernului, se numără sprijinirea procesării de alimente, schema de susținere a materialelor de construcții și introducerea energiei verzi în fermele agricole.

Parteneri