AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Cioloș cere demisia de onoare a ministrului Educației: Guvernul, incompetent în chestiunea deschiderii școlilor

Dacian Cioloș, copreședintele USR – PLUS, cere demisia de onoare a ministrului Educației, Monica Anisie, și critică guvernul, pe care-l consideră „incompetent în chestiunea deschiderii școlilor”.

„Ministerul Educației nu știe ce vrea, dar știe că vrea să se facă așa cum vrea el. (…)

Guvernul este incompetent în chestiunea deschiderii școlilor. Până ieri, cerea adeverințe de la toți elevii, astăzi doamna Anisie zice că nu mai e nevoie. Până ieri, era nevoie de „pepsiglas”, azi nu mai trebuie. Până ieri, Guvernul anunța tablete și internet pentru toate școlile, azi are doar pentru câteva.
Doamna ministru al Educației, Monica Anisie, ar trebui să plece de la minister de urgență, dar nu am nicio speranță că se va întâmpla așa ceva.
(…)
La educație este haos în preziua redeschiderii școlilor. (…)
Din păcate, copiii și părinții trec zilele astea printr-un experiment al Guvernului care le testează răbdarea și încrederea în școala românească. Oamenii ajung din nou victime și asta într-un moment oricum greu, de nesiguranță provocată de pandemie și haos la toate nivelurile administrației.

Astăzi nu avem nicio certitudine că școlile se pot deschide în siguranță. Și acesta este un motiv serios pentru a spune că doamna Monica Anisie a eșuat la Ministerul Educației. Concluzia este simplă: demisia de onoare pentru domnia sa și construirea de urgență a unei echipe care să găsească o soluție cât mai clară pentru funcționarea școlilor în siguranță.
Iar soluția pe termen lung este să scoatem odată politica din școală prin concursuri pentru toți directorii de școli din țară. Să reorganizăm inspectoratele școlare pentru a le profesionaliza și să implicăm părinții și elevii în buna administrare a școlilor”, a scris Cioloș, pe facebook.

AMPress

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!