• Home
  • Prima
  • Cioloş: Dacă alegerea PNL va fi PSD, atunci USR va rămâne singura forţă politică pro europeană

Cioloş: Dacă alegerea PNL va fi PSD, atunci USR va rămâne singura forţă politică pro europeană

ciolos cu masca

Preşedintele USR Dacian Cioloş a declarat că a remarcat că în ultimele ore este vizibilă intenţia unor lideri din PNL de a se „arunca în braţele PSD”. Liderul de partid a reiterat că refacerea coaliţiei este de preferat, în caz contrar USR trece în opoziţie.

„Decizia domnului Ciucă de a-şi depune mandatul este o decizie corectă din punctul nostru de vedere. Acum PNL are de ales între a reface coaliţia cu USR şi să continuăm pe driumul reformelor sau să se întoarcă la PSD. Am crezut ieri că există o şansă pentru refacerea coaliţiei. Din păcate însă vedem că intenţia unor lideri din PNL şi observăm că nu este din PNL, este de a se arunca în braţele PSD şi reformarea unei frăţii a partidelor vechi„, a declarat Dacian Cioloş la Parlament, potrivit adevarul.ro.

Liderul USR a amintit că „PNL s-a abţinut la votul pentru preşedinţia interimară la Camera Deputaţilor”, unde avea de ales între candidatul USR şi Sorin Grindeanu, candidatul PSD.
Preşedintele de partid a susţinut că în cazul negocierii PNL cu PSD, „urmează să se nască o alianţă toxică”

„Sper totuşi ca PNL să se gândească bine la ce duce acest drum. Altfel urmează să se nască o alianţă toxică al cărui scop va fi păstrarea privilegiilor. Ştim ce a făcut PSD cât fost la guvernare. Noi am ieşit tocmai pentru că propunerile noastre nu au mers. (…) România nu mai are timp de pierdut. Sunt decizii care trebuie luate, dar aceste decizii trebuie urmate de alte reforme care să modernizeze România. Din punctul nostru de vedere refacerea coaliţiei ar fi cea mai bună soluţie.

„Dacă alegerea PNL va fi PSD, atunci USR va intra în opoziţie, va rămâne singura forţă politică pro europeană”, a mai declarat preşedintele USR.

Parteneri