• Home
  • Prima
  • Cioloș: Dacă opoziția vrea Capitala e obligatoriu să aibă un candidat unic. PNL ar trebui să renunțe la orgolii

Cioloș: Dacă opoziția vrea Capitala e obligatoriu să aibă un candidat unic. PNL ar trebui să renunțe la orgolii

Opoziţia ar trebui să aibă un candidat unic pentru funcţia de primar general al Capitalei, a afirmat, duminică, preşedintele PLUS, Dacian Cioloş.

El a precizat că situaţia de la alegerile locale din 2016, când opoziţia ar fi câştigat dacă ar fi mers cu un candidat unic, trebuie să reprezinte o lecţie.

„În 2016, la alegerile locale, opoziţia de atunci sau partidele care voiau reformă în Bucureşti, puteau să câştige dacă mergeau cu acelaşi candidat. Am fost în aceeaşi situaţie, USR a avut un candidat, PNL a vrut să meargă cu un alt candidat. Acum ce pot să vă spun este că Alianţa USR PLUS va merge cu un singur candidat şi noi suntem deschişi să discutăm cu PNL-ul, pentru a avea un candidat unic împreună cu PNL şi dacă e posibil şi cu PMP, de altfel, toată opoziţia. Eu cred că lucrul acesta este posibil şi este necesar, e obligatoriu. Eu înţeleg că PNL-ul, care e partid important, vrea să aibă candidaţi peste tot, dar vrea să şi câştige? Pentru că dacă vrea să şi câştige, atunci cred că toată lumea, şi preşedintele Iohannis, care a sugerat PNL-ului să aibă un candidat, şi PNL-ul şi celelalte partide, ar trebui să-şi amintească de situaţia din vara anului 2016 şi să înţeleagă”, a declarat Dacian Cioloş, la Digi 24.

Liderul PLUS susţine că, în perioada următoare, fiecare partid poate să prezinte un candidat, dar că trebuie organizată o preselecţie pentru a putea fi desemnat cel care este cel mai bine plasat, aceştia având ocazia să-şi prezinte programul şi să dezbată direct cu alegătorii.

Dacian Cioloş a mai spus că problema Capitalei este aceea că nu a avut în ultimii ani un proiect real de dezvoltare.

„Aţi văzut pe ce a dat bani Gabriela Firea, pe tot felul de premii pentru cei care se căsătoresc, pe lampioane, pe beculeţe, pe statui şi aşa mai departe. Nu a fost o coerenţă a unor acţiuni care să vizeze problemele structurale ale Bucureştiului: poluarea, transportul, traficul, stabilitatea unor clădiri, sistematizarea Bucureştiului, relaţia cu periferia”, a subliniat Cioloş conform  AGERPRES

Parteneri