• Home
  • Prima
  • Cioloș: Dăncilă a uitat că se află la guvernare

Cioloș: Dăncilă a uitat că se află la guvernare

ciolos referendum 1

Fostul premier Dacian Cioloş critică intenţia Vioricăi Dăncilă de a convoca un referendum, cu privire la înăsprirea pedepselor pentru viol, crimă şi pedofilie, în contextul tragediei de la Caracal. El spune că nu e nevoie de un referendum pentru ca PSD şi colegii de guvern să repare legislaţia pe care ei au masacrat-o. Cioloș susține că, de fapt, prin prin lansarea acestei idei, Dăncilă arată că nu are de gând să facă nimic.

Iată ce a scris Dacian Cioloș, sâmbătă, pe facebook:

„Doamna Dăncilă a uitat că se află la guvernare.
Ar fi trebuit să știe de la colegii de partid și de guvern că nu e nevoie de convocarea unui referendum pentru înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie. Este nevoie de întărirea legislației, de profesionalizarea instituțiilor, de competență, de simplificarea procedurilor, de instituții capabile să își protejeze cetățenii – adică de exact opusul a tot ceea ce face PSD de ani buni încoace.
Așa cum au masacrat legislația penală în favoarea infractorilor, doamna Dancilă și colegii dumneaei ar putea foarte simplu să o și repare. Lansarea ideii unui referendum arată că, de fapt, nu are de gând să facă acest lucru”.

Giorgiana Radu, AMPress

Parteneri