Cioloș: Modificarea legilor justiției, un atac direct asupra statului de drept. Nu cei corupți, nu cei îmbogățiți prin furt…

 

Fostul premier Dacian Cioloș susține că „proiectul de modificare a legilor justiției este un atac direct asupra statului de drept, asupra echilibrului puterilor în stat și afectează grav independența justiției”.
„Tentativele Coaliției PSD-ALDE de a trece justiția sub control politic sunt inacceptabile. Nu cei corupți, nu cei îmbogățiți prin furt, nu cei certați cu legea trebuie protejați, ci oamenii onești, oamenii care respectă legile și se zbat să facă un lucru bun în țara asta, prin muncă cinstită. Proiectul de modificare a legilor justiției este un atac direct asupra statului de drept, asupra echilibrului puterilor în stat și afectează grav independența justiției.
Creșterea nejustificată a puterii Ministrului Justiției, controlul politic al Parchetelor, subordonarea procurorilor, puterea Ministrului Justiției de a pune presiune pe judecători prin Inspecția Judiciară, sunt lucruri care vin din trecut, dintr-o gândire totalitară, din reflexele Partidului-Stat. România n-ar fi fost niciodată în Uniunea Europeană cu o astfel de legislație.
Fac un apel către oamenii politici responsabili din țară să nu permită Coaliției PSD-ALDE să ducă România pe această cale, să dea înapoi progresul făcut în ultimii 20 de ani și să condamne țara la corupție, subdezvoltare și sărăcie”, a scris Cioloș, vineri, pe pagina sa de facebook.

Aurelia Apostol, AMPress