Cioloș: PNRR e un proiect al României – nu al guvernului actual. Ciolacu și PSD trebuie să renunțe la propaganda păguboasă a unei iluzorii modificări

 

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu este o joacă și cer PSD și PNL să trateze implementarea acestuia ținând cont că este cel mai important lucru pe care ei îl fac pentru România, spune Dacian Cioloș, președintele USR.

Cioloș scrie pe pagina de socializare că „un succes al absorbției și investițiilor chibzuite ale celor 30 de miliarde de euro poate tăia rapid entuziasmul celor care flutură bazaconii antieuropene în România. Însă un eșec al guvernului – sau încercarea de furt al banilor din proiecte din PNRR – poate aduce România în zona eurosceptică și suveranistă, deși vina va fi a unor partide naționale, nu a Uniunii Europene”.

Distribuie prietenilor

Din aceste motive, USR a lansat azi proiectul de monitorizare a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cel mai important proiect de țară din ultimi ani, a adăugat el.

Cristian Ghinea și Dragoș Pîslaru, împreună cu echipa, au identificat deja jaloanele pe care Guvernul Ciucă le-a bifat corect, dar au ridicat și stegulețele roșii care pot complica reformele, deraia proiectele de investiții în autostrăzi sau căi ferate și amâna următoarele plăți.

„Ca să fie clar: PNRR e un proiect al României – nu unul al guvernului actual PNL-PSD. Pentru acest plan, deși nu mai suntem la guvernare, ne simțim responsabili și ne asumăm să stăm cu ochii pe modul în care este implementat. Europarlamentarii și miniștrii USR au muncit asiduu la acest proiect, l-au negociat în Parlamentul European și cu Comisia Europeană și nu vom lăsa să-și bată joc de el partidele aflate acum la guvernare.

Marcel Ciolacu și PSD trebuie să renunțe mai repede la propaganda păguboasă a unei iluzorii modificări a planului și să-și pună miniștrii și secretarii de stat la treabă în slujba românilor, pentru a atrage în continuare banii alocați țării noastre. Mai ales acum, după ce primele 4 miliarde de euro au intrat în conturile României, poate înțeleg și ei să lase declarațiile electorale la o parte și să se apuce de reforme (chiar dacă nu le sunt pe plac). Și să ne ceară ajutorul dacă se împotmolesc. Le vom întinde oricând o mână să ajutăm România fără să comunicăm electoralist despre asta”, a scris Cioloș, luni, pe facebook.

AMPress