Cioloș: Securitatea alimentară a României este pe mâna unor politruci

Fostul prim-ministru Dacian Cioloș afirmă că „securitatea alimentară a României este pe mâna unor politruci care, confruntați cu propriile greșeli, se apără cu fraze propagandistice și inventează teorii ale conspirației”.

„Azi sunt 600 de focare de Pestă Porcină Africană în peste 100 de localități. Autoritățile sunt depășite iar când noi atragem atenția că Guvernul efectiv nu a luat măsurile necesare pentru a stopa răspândirea virusului ni se răspunde “bine, dar voi ce soluții aveți, de ce doar criticați”?
Soluțiile le-am dat în 2016 prin HG 830 și, dacă procedurile din acel document erau puse în practică împreună cu planul de contingență din anexă, erau șanse mari să nu se ajungă aici.
În 2016, cu măsuri preventive imediate, am evitat două crize asemănătoare iar istoria nu consemnează ce se face corect ci doar marile crize.
Bâlba ministrului agriculturii, care ieri dă un ordin să ardă câmpurile, apoi spune că nu le mai arde pentru că îi sar presa și fermierii în cap, este un exemplu clar al faptului că nu se urmează procedurile și totul se face după ureche. Securitatea alimentară a României este pe mâna unor politruci care, confruntați cu propriile greșeli, se apără cu fraze propagandistice și inventează teorii ale conspirației”, a scris Cioloș, pe pagina de facebook.

Cristina Matei, AMPress