• Home
  • Prima
  • Cioloş şi Barna, după consultările de la Cotroceni: Suntem foarte optimiști. Vrem o coaliţie de centru-dreapta

Cioloş şi Barna, după consultările de la Cotroceni: Suntem foarte optimiști. Vrem o coaliţie de centru-dreapta

Liderii alianței USR-PLUS, Dacian Cioloş şi Dan Barna, au declarat după consultările de la Cotroceni, că sunt optimiști după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis.

„Am participat alături de delegaţia USR-PLUS, la consultări azi cu preşedintele României. Suntem foarte optimişti după aceste consultări. USR a prezentat diferite soluţii ca această majoritate să fie una sigură, care nu va fluctua prin diferite tehnici. Dacian Cioloş este, dacă PNL va opta pentru Camera Deputaţilor. Poziţia preşedintelui este acea ca PNL-USR-PLUS-UDMR să fie posibilă. Avem toată încrederea ca noi să ajungem aceste decizii”, a spus Dan Barna.

La rândul său, Dacian Cioloș a spus că nu vor „nicio formulă prin care PSD să fie nici în Guvern, nici în Parlament”.

„Vrem o coaliţie de centru-dreapta care să guverneze timp de patru ani. Vrem o înţelegere bazată pe încredere şi proporţii. De aceea, noi am insistat să avem discuţii şi pe guvernare şi pe partea de Parlament. Nu vrem nicio formulă prin care PSD să fie nici în Guvern, nici în Parlament. Acesta este motivul pentru care noi mergem deschişi la discuţii. Trebuie să fie o soluţie echilibrată. Vrem să avem această construcţie bazată pe încredere. Noi avem opţiune şi pentru premier şi liderul Camerei Deputaţilor. Majorităţile se construiesc în Camera Deputaţilor. Noi avem opţiuni ori de premier, ori de preşedinte al Camerei Deputaţilor. E vorba de acest echilibru pe care îl căutăm.
Sper că vom găsi împreună înțelepciunea. Îmi pare rău că nu există interes nici măcar în delegaţia publică, despre ce am negociat şi ce vom negocia”, a spus Cioloş.

AMPress

Parteneri