• Home
  • Prima
  • Cioloş: USR nu va vota niciodată un guvern capturat de pesedism. S-a ajuns aici și cu îngăduința președintelui Iohannis

Cioloş: USR nu va vota niciodată un guvern capturat de pesedism. S-a ajuns aici și cu îngăduința președintelui Iohannis

ciolos referendum 1

USR nu va vota niciodată „un guvern capturat de pesedism”, a declarat, marţi, preşedintele acestei formaţiuni, Dacian Cioloş, adăugând că „s-a ajuns în această situaţie din cauza slăbiciunii liderilor penelişti şi cu îngăduinţa preşedintelui Iohannis”.

„USR rămâne, începând de astăzi, singura forţă proeuropeană care îşi doreşte cu adevărat modernizarea României şi care luptă împotriva clientelismului şi a proastei guvernări care sărăceşte populaţia şi de aceea, vreau să fie foarte clar, USR nu va vota niciodată un guvern capturat de pesedism, pentru că asta îi va costa scump pe români. Nu ne vom lăsa amăgiţi sub nicio formă de ceea ce a însemnat pesedismul”, a afirmat Cioloş la Parlament, potrivit stiri.tvr.ro.

El a spus că s-a ajuns în această situaţie din cauza „slăbiciunii liderilor penelişti şi cu îngăduinţa preşedintelui Iohannis”.

„PNL a tot vorbit de reforme şi modernizarea ţării, dar nu a dat semne că chiar vrea să o pună în practică şi să facă reforme alături de USR. Am ajuns aici nu pentru că USR nu a fost suficient de flexibil, ci pentru că USR nu a acceptat să preia de la partidele vechi această temă a minciunii şi ipocriziei”, a adăugat Cioloş.

„Din acest moment, pentru USR începe o nouă etapă. Trecem acum în opoziţie la vechile partide şi în luptă cu orice formă de extremism. Vom fi cel mai mare partid din opoziţie şi singurul care îmbrăţişează valori democratice, autentic liberale şi europene. Vom continua să muncim pentru implementarea reformelor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Vom sancţiona cu fermitate derapajele guvernării PNL-PSD. Şi vom folosi această perioadă pentru a reface legăturile cu oamenii din stradă şi pentru a construi viziunea noastră pentru o România modernă”, a scris liderul USR pe Facebook.

Parteneri