• Home
  • Prima
  • Cîțu: 1 iunie, revenirea la normalitate. Nu înseamnă o deschidere 100%, dar este primul pas

Cîțu: 1 iunie, revenirea la normalitate. Nu înseamnă o deschidere 100%, dar este primul pas

citu premier

Premierul Florin Cîțu a anunțat luni constituirea unui comitet interministerial, sub coordonarea sa, care va asigura de la 1 iunie „revenirea la normalitate”.
Răspunzând întrebărilor adresate de jurnaliști, prim-ministrul a respins ferm ideea utilizării unui „certificat verde” pentru concedii. „Românii vor merge în vacanță fără certificat verde”, a subliniat Cîțu.

„1 iunie este primul pas pe care îl văd. Repet: nu înseamnă o deschidere 100%, dar este primul pas și trebuie pregătit. De aceea avem acest comitet interministerial în care sunt implicate toate ministerele, pentru că toată economia trebuie să fie implicată. (…) Totul depinde și ăsta este și mesajul meu și mâine, și în fiecare zi, depinde de cum merge campania de vaccinare. Dacă vrem să ne întoarcem la normalitate, și am dat această țintă de 1 iunie, pentru că putem să ne vaccinăm până atunci cel puțin 5 milioane de persoane, trebuie să ne vaccinăm. Este o condiție necesară înainte de a putea trece mai departe”, a subliniat șeful executivului.

„E foarte important să înțelegem ce avem de gând să luăm în perioada următoare. Cerusem o analiză referitoare la ce se întâmplă cu traficul. Voiam să văd o analiză în care se ia în calcul și contextul; analiza nu e gata. Voi anunța constituirea unui comitet interministerial sub coordonarea premierului care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate. Este prima bornă pe care o punem pentru revenirea la normalitate. Fac un apel la toți politicienii, la primarii aleși, consilierii locali, cu toți să meargă și să facă campanie, să prezinte campania de vaccinare
Este nevoie de implicarea Bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural.

(…) Este nevoie să arătăm românilor momentul în care vom reveni la normalitate. 1 iunie este primul pas. Nu înseamnă o deschidere 100%, dar este primul pas și trebuie pregătit. În comitetul interministerial sunt implicate toate ministerele. Mâine am o întâlnire cu asociația HORA, să vedem ce soluții găsim. Totul depinde de cum merge campania de vaccinare. Dacă vrem să ne întoarcem la normalitate trebuie să ne vaccinăm. Este o condiție necesară pentru a putea trece mai departe. Nicio altă măsură nu ne ajută să redeschidem economia. Avem timp să pregătim redeschiderea. Atunci când ai discuții înainte, rezultatele sunt bune – ați văzut și cu sărbătoarea Paștelui. Lucrurile se discută atunci când programezi. Aveți încredere că vom trece peste această perioadă. Vaccinarea este singura soluție”, a precizat premierul.

Mai mult aici

Parteneri