• Home
  • Prima
  • Cîțu a ajuns în Ucraina: Vizita a avut ca subiecte principale atrocitățile comise de forțele armate ruse și planul de reconstrucție a țării

Cîțu a ajuns în Ucraina: Vizita a avut ca subiecte principale atrocitățile comise de forțele armate ruse și planul de reconstrucție a țării

citu kiev

Președintele Senatului, Florin Cîțu, a ajuns miercuri în Ucraina. El a mers prin Kiev alături de preşedintele Radei Supreme, Ruslan Stefanciuk.

Cîțu și Stefanciuk au vizitat zonele afectate din regiunea Kyiv – Irpin și Hostomel – împreună cu președintele Adunării Republicii Macedonia de Nord, Talat Xhaferi, și cu președintele Consiliului Național al Adunării Federale al Confederației Elvețiene, Irène Kälin.

„O onoare să mă aflu în Ucraina, astăzi, la invitația omologului meu, președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk, împreună cu președintele Consiliului Național al Adunării Naționale Federale a Confederației Elvețiene, Irène Kälin, și președintele Adunării Republicii Macedonia de Nord, Talat Xhaferi.
Vizita, planificată încă de la începutul lunii aprilie, a avut ca subiecte principale atrocitățile comise de forțele armate ruse în Ucraina și planul de reconstrucție a țării după război.
Am susținut un discurs în cadrul Congresului autorităților locale și regionale, prezidat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, unde a fost prezent și prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal”, a scris Cîțu, pe pagina de facebook.

”Vizita președinților parlamentelor României, Macedoniei de Nord și Elveției în Ucraina este un exemplu clar al modului în care popoarele acestor țări sprijină poporul ucrainean”, potrivit Ambasadei Ucrainei la București. Stefanciuk și-a exprimat profunda recunoștință față de conducătorii parlamentelor celor trei țări pentru că au răspuns invitației sale de a vizita Ucraina, demonstrând astfel sprijinul pentru statul ucrainean în această perioadă dificilă”, a spus președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk.

AMPress

Parteneri