• Home
  • Prima
  • Cîțu a anunţat noile măsuri de relaxare: Activităţile desfăşurate în spaţii deschise, cu 1.000 de participanţi. Doar persoane vaccinate, testate sau trecute prin boală

Cîțu a anunţat noile măsuri de relaxare: Activităţile desfăşurate în spaţii deschise, cu 1.000 de participanţi. Doar persoane vaccinate, testate sau trecute prin boală

Executivul a adoptat joi în ședința de guvern măsurile de relaxare ce urmează să fie aplicate de la 1 iunie. Premierul Florin Cîțu a prezentat măsurile la finalul ședinței.

De la 1 iunie se aplică noi reguli pentru organizarea de evenimente, pentru săli de sport, cinematografe și în birouri. Iar spitalele se pregătesc pentru reluarea vechilor circuite și reducerea numărului de paturi pentru bolnavii de covid. Sunt decizii luate și prezentate joi, la Palatul Victoria.
Guvernul a aprobat creşterea, de la 1 iunie, de la 500 la 1.000 a numărului participanţilor la activităţile culturale, artistice, de divertisment desfăşurate în spaţii deschise, dacă fac dovada că sunt vaccinate anti-COVID, testate sau au trecut prin infecţia cu SARS-CoV-2, a anunţat prim-ministrul Florin Cîţu.

„Astăzi am aprobat (…) măsuri de relaxare în continuare, măsuri care vin în urma rezultatelor bune pe care le avem în lupta cu pandemia. (…) În primul rând, am crescut numărul participanţilor la activităţile culturale, artistice, de divertisment desfăşurate în spaţii deschise de la 500 la 1.000. Pot participa doar persoane vaccinate, testate sau trecute prin boală. Am creat cadrul legal pentru desfăşurarea activităţilor cultural-artistice în spaţii deschise cu participarea publicului peste 1.000 de persoane care sunt vaccinate”, a declarat Cîţu, la Palatul Victoria, potrivit stiri.tvr.ro.

Numărul persoanelor care pot circula în grupuri a fost mărit la opt, a precizat prim-ministrul.

„S-a aprobat desfăşurarea evenimentelor private, nunţi, botezuri cu 50 de persoane în spaţii închise şi 70 de persoane în spaţii deschise. Numărul persoanelor participante poate fi mai mare doar dacă toate persoanele sunt vaccinate”, a anunțat premierul.
Activităţile sportive se pot desfăşura, atât la interior, cât şi la exterior, cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea spaţiului, a adăugat premierul, care a menţionat că participarea peste această limită este permisă doar dacă toate persoanele sunt vaccinate anti-COVID sau prezintă test negativ sau se vaccinează înainte de intrarea la eveniment.

„Asta înseamnă că la evenimentele sportive vom avea centre de vaccinare”, a explicat Cîţu.

Potrivit şefului Executivului, a fost crescut şi numărul persoanelor care pot participa la activităţi culturale, ştiinţifice, artistice sau de divertisment la interior de la 50% la 70% din capacitatea spaţiului: „A fost crescut numărul persoanelor care pot participa la cursuri de instruire şi workshop-uri în spaţii închise de la 50 la 70 şi creată posibilitatea desfăşurării la capacitate maximă a spaţiului, dacă la activitate participă doar persoane vaccinate. Se permite desfăşurarea conferinţelor cu cel mult 100 de persoane şi a fost creată posibilitatea desfăşurării acestora la capacitate maximă a spaţiului, dacă la activitate participă doar persoane vaccinate.”

Premierul Cîţu a anunţat noi măsuri de relaxare şi în privinţa locurilor de joacă, sălilor de fitness şi piscinelor interioare: „S-au redeschis locurile de joacă din spaţiile închise, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi sub condiţia ca însoţitorii copiilor să facă dovada vaccinării sau a trecerii prin boală. A fost crescut numărul persoanelor care pot participa la activităţi în sălile de sport sau fitness, de la 50% la 70% din capacitatea spaţiului, numărul participanţilor poate fi mai mare dacă toţi sunt vaccinaţi. S-au redeschis piscinele interioare, cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului”, a arătat Florin Cîţu.

A fost crescut gradul de ocupare a meselor din restaurantele de interior de la 50% la 70% din capacitatea spaţiului, iar numărul clienţilor poate fi mai mare dacă toţi sunt vaccinaţi anti-COVID.

„A fost crescut gradul de ocupare a spaţiilor de cazare de la 70% la 85% pentru unităţile de cazare de pe litoral. S-au redeschis barurile, cluburile, discotecile şi sălile de jocuri în intervalul orar 5,00 – 24,00, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, doar pentru persoanele vaccinate. A fost crescut gradul de ocupare a spaţiilor destinate jocurilor de noroc de la 50% la 70% din capacitatea acestora”, a mai declarat Cîţu.

Parteneri