• Home
  • Știri
  • Cîțu: „A fost premeditată creșterea prețurilor în România”

Cîțu: „A fost premeditată creșterea prețurilor în România”

citu 6

Florin Cîțu a declarat vineri, la postul B1 TV, că inflația a fost premeditată în România de actualul Guvern pentru a crește veniturile la buget.

„Au lăsat prețurile să crească. Eu vă spun că a fost premeditată creșterea prețurilor în România. Inflația a scăpat de sub control și s-a dus mai sus decât au crezut ei. O creștere a prețurilor înseamnă venituri mai mari la buget”.

Florin Cîțu a acuzat că deficitul bugetar a crescut, în condițiile în care au explodat ratele dobânzilor.

„În timpul anului, deficitul bugetar era 76 de miliarde, acum la final de an este 80 de miliarde, asta adaugă la datoria publică. Trebuie investigat de toate instituțiile statului începând cu Curtea de Conturi. Nu poți la rectificarea bugetară, când dobânzile sunt peste 9% să adaugi peste 3 miliarde la deficitul bugetar, în același timp să te lauzi cu venituri mai mari la buget.
În loc să aloci banii către investiții, ai alocat către alte proiecte. Anul acesta au și tăiat banii la investiții. Au alocat 88 de miliard ela începutul anului, la rectificarea bugetară au tăiat banii de la investiții.
Despre investiții i-am spus premierului chiar acum o săptămână în ședința BPN că au fost tăiate investițiile, că au scăzut la rectificare. A spus că va verifica. Am atras atenția și dacă mă ascultau la începutul anului când spuneam că orice măsură pesedistă va duce la inflație, dobânzi, românii nu ar fi suferit”, a spus Cîțu, potrivit b1tv.ro.

Parteneri