Cîțu: Asumarea răspunderii pe certificatul COVID nu a fost discutată în Coaliție

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, spune că nu s-a discutat în coaliția de guvernare despre asumarea răspunderii pe proiectul de lege privind certificatul COVID la locul de muncă, în condițiile în care Guvernul are o majoritate solidă în Parlament. El adaugă că PNL susţine orice proiect care poate duce la creşterea ratei de vaccinare și că sunt bani la buget pentru a asigura teste gratuite angajaților nevaccinați.

„Am aşteptat un alt proiect de lege, ni s-a spus că vine un alt proiect de lege şi încă îl aşteptăm. Poziţia noastră este foarte clară: vine un proiect de lege în Parlament, îl dezbatem şi trece. Noi susţinem orice proiect al certificatului COVD care va duce la creşterea ratei de vaccinare”, a spus el, potrivit digi24.ro.

„Astăzi în Parlament, această coaliţie are 70%. Trecem bugetul României în două zile. Nu cred că este un efort foarte mare să trecem acest proiect atât de important pentru români – şi românii ar trebui să vadă dezbaterea din Parlament. Ăsta este punctul meu de vedere şi al PNL”, a adăugat el.

Distribuie prietenilor

„Eu cred că proiectul poate fi îmbunătățit, până la urmă specialiști sunt în Parlamentul României, nu cred că este cineva care poate să spună că deține adevărul. Cea cu asumarea răspunderii este decizia premierului, aici nu pot să comentez, dar acest lucru se face când eşti în minoritate în Parlament sau ai o majoritate fragilă”, a mai spus Cîţu.

Declarațiile vin după ce ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că ia în calcul să demisioneze dacă certificatul COVID nu va fi adoptat rapid.