• Home
  • Știri
  • Cîţu cere Guvernului să elimine urgent supraimpozitarea contractelor part-time. Peste 100.000 de persoane au rămas fără un loc de muncă

Cîţu cere Guvernului să elimine urgent supraimpozitarea contractelor part-time. Peste 100.000 de persoane au rămas fără un loc de muncă

citu 6

Florin Cîțu spune că reintroducerea supraimpozitării contractelor part-time a lăsat peste 100 000 de persoane fără un loc de muncă, așa încât solicită guvernului eliminarea urgentă a acestei taxe.

„Peste 100 000 de persoane au rămas fără un loc de muncă după ce a fost reintrodusă supraimpozitarea contractelor part-time. Efect previzibil despre care am avertizat.
Acesta este și motivul pentru care alături de colegii liberali am eliminat în 2020 supraimpozitarea contractelor part-time introdusă de guvernele PSD.
Având în vedere aceste date cred că guvernul trebuie să elimine această taxa urgent. Nu mai este nevoie de alte analize, datele arată că am avut dreptate”, a scris Cîțu, pe facebook.

De la 1 august, contribuţiile la contractele part time sub nivelul salariului minim pe economie vor fi calculate la salariul minim, costurile suplimentare fiind stabilite în sarcina angajatorului, ca parte a modificărilor fiscale adoptate de Guvern şi aplicate din luna august. Practic, Guvernul a reintrodus suprataxarea contractelor de muncă part-time la nivelul salarialului minim cu program de 8 ore, chiar dacă angajații lucrează mai puțin de atât, notează stiri.tvr.ro.

Parteneri