• Home
  • Prima
  • Cîțu, despre „episodul SUA”: ”Cazierul meu în România este curat. Nu m-am gândit la demisie”

Cîțu, despre „episodul SUA”: ”Cazierul meu în România este curat. Nu m-am gândit la demisie”

florin citu intrebat daca stie pretul unei paini incerc sa nu mananc paine video 26510

La prima apariție publică după ce a admis că a consumat alcool în Statele Unite în urmă cu 21 de ani, motiv pentru care „a plătit foarte scump”, Florin Cîțu a oferit explicații privind „episodul SUA”. Premierul spune că nu l-a informat pe președintele Klaus Iohannis despre acest subiect, însă crede că Ludovic Orban știa despre incidentul „nefericit” pentru că avea „hârtia” cu toate detaliile. Cîțu a adăugat că nu s-a gândit niciun moment să își dea demisia deoarece un eveniment de acum două decenii „nu are implicaţii asupra a ceea ce facem azi”.

Cîțu a remarcat că în spațiul public a rămas greșeala sa făcută acum aproape 21 de ani în SUA, când a a fost amendat contravenţional pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Întrebat dacă atunci când a solicitat certificatul ONRNISS a declarat ceea ce s-a întâmplat în SUA, Florin Cîțu a spus că, în România, președintele, premierul, miniștri, nu fac cerere pentru ONRNISS. „Avem acces la aceste informații fără a face cerere”.
Premierul spune că nu l-a informat pe președintele Klaus Iohannis despre acest subiect, însă crede că Ludovic Orban știa despre incidentul „nefericit” de câteva luni.

„Nu am adus în discuție acest lucru față de domnul președinte. În ceea ce îl privește pe domnul Ludovic Orban, un coleg mi-a spus că acum câteva luni de zile i-a arătat această hârtie și i-a spus că o are. Deci, presupun că avea această informație”, a spus Cîțu, potrivit digi24.ro.

Întrebat de jurnaliști dacă a discutat acum cu președintele despre acest subiect, Cîțu a spus că da și a precizat că nu s-a gândit să demisioneze.

„Au fost respectate toate procedurile legale pentru a fi numit premier, nu am considerat că e un element negativ pentru a fi numit în funcție”, a mai spus șeful Executivului.

Prim-ministrul a precizat că nu a considerat relevant acest subiect pentru funcţia sa.

”Cazierul meu în România este curat” a declarat Cîţu. „Un eveniment de acum 21 de ani, pe care îl regret, nu are implicaţii asupra a ce facem azi”, a continuat el.

Parteneri