• Home
  • Prima
  • Cîţu, despre preţurile la gaze şi energie: Pare bizar să reglementăm preţurile într-o perioadă în care consumul este mic

Cîţu, despre preţurile la gaze şi energie: Pare bizar să reglementăm preţurile într-o perioadă în care consumul este mic

Liderul PNL, Florin Cîţu, afirmă că nu este de acord cu propunerea preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, de reglementare a preţurilor la gaze naturale şi energie electrică de la 1 aprilie.

„Pare bizar să reglementăm preţurile într-o perioadă în care consumul este mic. Dacă vrem să luăm această decizie, trebuia să o luăm acum o săptămână pentru perioada până la 1 aprilie. Atunci făcea sens, din punctul meu de vedere. E bizar că vom reglementa preţurile până în octombrie şi după aceeaşi iarăşi vine iarna, consum mare şi preţurile iar sunt dereglementate. După ce le dereglementezi, iarăşi e un puseu. Cineva nu s-a gândit bine înainte… Sau cineva care nu înţelege cum funcţionează piaţa, mecanismele pieţei”, spune Cîţu, potrivit Mediafax.

Liderul PNL afirmă că va analiza punctul de vedere al social-democraţilor.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spunea miercuri că guvernul ar putea reglementa preţul la energie electrică şi gaze naturale de la 1 aprilie pentru următoarele şase luni: „Este un moment în care statul trebuie să intervină curajos”.

Parteneri