Cîțu, după sancțiunile date benzinarilor: Un desant al instituţiilor statului împotriva companiilor private
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat luni, cu privire la sancţiunile date în cazul preţurilor la combustibil, că dacă există un singur caz de abuz al instituţiilor statului împotriva sectorului privat, în această perioadă, şefii acestor instituţii vor trebui să plece, punctând că va cere demiterea lor imediată.
„Am văzut săptămâna trecută un desant al instituţiilor statului împotriva companiilor private, pentru că, aşa ne spuneau cei care au făcut acest desant, preţurile au crescut nejustificat. Ceea ce am făcut atunci eu sper să se oprească, pentru că acest atac împotriva sectorului privat nu face bine în acest moment. Avem nevoie de un sector privat care să performeze, un sector privat puternic, nu un sector privat hăituit. Ca exemplu, au fost tot felul de declaraţii bombastice, la televizor, din partea unor şefi ai unor instituţii ale statului, care se duc ei şi, deşi nu au atribuţii în ceea ce priveşte dinamica preţurilor, spuneau cum vor veni ei şi vor face şi vor drege şi preţurile se vor schimba şi au dat de fapt amenzi pe altceva. Aşa ceva nu admit, este inadmisibil şi vă spun că dacă este un singur caz de abuz al funcţionarilor statului împotriva sectorului privat, în aceasta perioadă, şefii acestor instituţii vor trebui să plece acasă, voi cere demiterea lor imediat. Sper să nu existe niciun caz de abuz”, a spus Cîţu, la Parlament, potrivit Agerpres, citată de digi24.ro.
El a subliniat că i se pare inadmisibil ca în acest moment, când este nevoie de impozite la buget şi de locuri de muncă, „să trimiţi toată ziua targetat şi de fapt să nu ai niciun fel de rezultat, doar sa faci campanii de televizor”. Liderul PNL a precizat că s-au dat amenzi pe cu totul şi cu totul altceva, dând ca exemplu etichetele greşite.
„Un singur caz de abuz şi aceşti oameni pleacă acasă”, a mai spus Cîţu.
El a afirmat că, dacă Consiliul Concurenţei spune că pe piaţa carburanţilor există un cartel, trebuie să intervină şi să dea amenzi.
„Consiliul Concurenţei a avut aceste rapoarte şi le-a prezentat şi am spus că nu există un cartel sau oligopol pe piaţa carburanţilor, înseamnă că nu există o înţelegere între actorii pieţei de a creşte preţurile. În ceea ce priveşte dinamica preţurilor, trebuie să ne uităm, pe de-o parte, poţi să te duci să-şi alegi dacă vrei să mergi la o benzinărie sau la alta să cumperi, nu ştiu dacă au existat situaţii în care s-a schimbat preţul în timp ce erau la coadă”, a mai spus el.