AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Cîțu, la întâlnirea cu Agrostar: Dacă plafonăm prețurile, băgăm cu totul în faliment producătorii români

 

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a afirmat, miercuri, după o întâlnire cu reprezentanţii Federaţiei Agrostar, că o plafonare a preţurilor ar fi în detrimentul producătorilor români.

“Am vrut să înţeleg de la producătorii români care ar fi impactul propunerii de plafonare a preţurilor. Oamenii au spus că deja preţurile sunt foarte mici, nu s-au schimbat preţurile de ani de zile. Dacă le mai şi plafonăm, îi băgăm cu totul în faliment. Deja costurile au crescut. Este ceea şi eu suspectam, că o astfel de măsură ar veni în detrimentul producătorului român. Deja au nevoie de susţinere mai mare”, a afirmat Cîţu, după întâlnirea cu reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Agricultură, Alimentaţie, Tutun, Domenii şi Servicii Conexe, care a avut loc la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

El a adăugat că a discutat cu reprezentanţii Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România despre cum pot fi ajutaţi producătorii autohtoni.

“Vom continua discuţiile. Trebuie să găsim o modalitate de a-i ajuta, în sensul de a stimula producţia internă în condiţiile unei economii de piaţă. Vom vedea care sunt soluţiile concrete. Am început discuţia ca să nu mai avem tot felul de subiecte care să fie acaparate politic. (…) Sunt multe informaţii în spaţiul public care sunt distorsionate. De aceea, este bine să ai la masă pe cei implicaţi şi vă spun că diferenţele dintre ei nu sunt foarte mari: toţi vrem să avem produse de calitate pentru cetăţenii români şi prezentate în cele mai bune condiţii. Am început discuţiile cu ei”, a explicat Cîţu.

Potrivit acestuia, şi pentru retaileri cresc costurile de producţie.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!