Cîțu mediază conflictul dintre consilierii USR PLUS și primarul general al Capitalei: Trebuie să avem un buget rapid

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri, după ședința de guvern, că se va implica în scandalul de la București dintre consilierii USR PLUS și primarul general Nicușor Dan. Cîțu spune că va avea o discuție cu copreședintele USR PLUS Dan Barna și că îi va invita la discuții pe consilierii din București pentru a media disputa.

„Coaliția funcționează foarte bine. Am auzit în timpul ședinței de guvern că bugetul Capitalei nu a fost adoptat. O să am o discuție și o să vorbesc cu domnul Barna să îi chemăm pe cei de la București să vedem, cum putem să rezolvăm situația, care sunt nemulțumirile. Trebuie să avem un buget al Bucureștiului rapid. Sunt investiții care trebuie făcute, dar vom avea o discuție și ne vom implica să avem o rezolvare cât mai repede”, a declarat Florin Cîțu, întrebat dacă funcționează coaliția, după cea mai recentă dispută pe bugetul Capitalei, potrivit digi24.ro.

Consilierii generali USR PLUS au anunțat marți seară, prin vocea viceprimarului Horia Tomescu, că nu vor vota bugetul Capitalei în forma promovată de primarul Nicușor Dan. Ei susțin că veniturile prognozate sunt exagerate și că bugetul nu este unul realist. Ei îl acuză pe Nicușor Dan că le-a interzis accesul la informațiile pe care se fundamentează bugetul propus și cer retragerea proiectului.

Distribuie prietenilor

Dincolo de declarațiile oficiale, între USR PLUS și Nicușor Dan a izbucnit un conflictul după ce primarul general nu a fost de acord să își delege dreptul de semnătură viceprimarului PLUS, Horia Tomescu, mai scrie sursa citată mai sus. Miza, bugetul de 355 de milioane de lei al ASSMB, precum și schimbarea managerilor de spitale.