AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Cîțu: O minoritate nu respectă regulile în vigoare. Voi fi intransigent

Premierul Florin Cîţu a anunţat că luni va avea o întâlnire cu primarul general şi cu primarii de sectoare pentru a discuta despre situaţia din Capitală în privinţa creşterii numărului de infectări, menţionând că există “o minoritate care nu respectă regulile în vigoare” şi că aşteaptă soluţii din partea autorităţilor locale.

“Am văzut imaginile cu ce s-a întâmplat în weekend-ul trecut şi în cluburi şi ce se întâmplă în staţiunile montane. Sunt foarte supărat să văd că există o minoritate dintre concetăţenii noştri care încă nu vrea să respecte regulile în vigoare. Implicaţiile sunt pentru majoritatea populaţiei. De aceea, am decis ca astăzi, la ora 13,00, să am o întâlnire cu primarul general al Bucureştiului şi primarii de sectoare să discutăm despre situaţia din Bucureşti. La ora 16,00 o să am o discuţie online cu prefecţii, iar mâine o să am discuţii cu Asociaţia Consiliilor Judeţene şi municipiilor din România. Este momentul ca soluţiile să vină de la autorităţile locale. Există particularităţi pentru fiecare municipiu în parte”, a spus Cîţu, potrivit Agerpres.

Şeful Executivului a adăugat că sunt “doar câteva” restaurante care nu respectă regulile.

“Acolo unde nu se respectă legea, voi fi intransigent. Nimeni nu este mai presus de lege. Din păcate, există şi parlamentari care instigă, îndeamnă la nerespectarea legii. Aici cred că este o problemă morală pentru aceşti oameni. Sunt parlamentari şi în acelaşi timp nu respectă legislaţia în vigoare. Nu am o problemă cu protestele, sunt liberal şi protestele sunt ok. Îmi dau seama că sunt oameni care mă înjură, vor să protesteze, foarte bine, dar să o facă respectând legea, să poarte mască. (…) I-am cerut domnului Bode o situaţie despre ce s-a întâmplat în weekend”, a subliniat premierul.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!