• Home
  • Prima
  • Ciucă: Am luat decizia să oferim posibilitatea ca răniții din Ucraina să poată fi tratați la spitalele din România

Ciucă: Am luat decizia să oferim posibilitatea ca răniții din Ucraina să poată fi tratați la spitalele din România

d donare sange3591

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunțat că analizează toate posibilitățile pentru a sprijini poporul ucrainean grav afectat de agresiunea rusă.

„Am luat o serie de măsuri la nivel guvernamental și continuăm să analizăm toate posibilitățile astfel, din punct de vedere instituțional, să facem tot ceea ce ne stă în putință să sprijinim poporul ucrainean afectat foarte grav de agresiunea rusă.

De asemenea, apreciez foarte mult și doresc să mulțumesc societății civile pentru mobilizarea pe care au făcut-o astfel încât, împreună, să putem să sprijinim cetățenii ucraineni la mare nevoie. Iar, astăzi, împreună cu o parte din membrii Cabinetului, am venit la Spitalul Militar să donăm sânge, apreciind că este foarte mare nevoie ca, prin exemplul personal, să fim alături de cei care au nevoie de sânge. Iar în momentul de față este foarte mare nevoie, ținând cont de faptul că, așa cum am anunțat în această dimineață, la nivelul Ministerului Sănătății, am luat decizia să oferim posibilitatea ca răniții din Ucraina să poată să fie tratați la spitalele din România. Și desigur, în funcție de solicitările părții ucrainene, să putem să-i sprijinim și cu sânge”, a spus premierul Ciucă, duminică, la Centrul de transfuzii sanguine al Direcției Medicale, din curtea Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central, Dr. Carol Davila, București.

AMPress

Parteneri