• Home
  • Știri
  • Ciucă anunță că Guvernul nu va da bani de la buget pentru căldura bucureștenilor: „Cu certitudine nu îi vom da”

Ciucă anunță că Guvernul nu va da bani de la buget pentru căldura bucureștenilor: „Cu certitudine nu îi vom da”

ciuca n

Premierul Nicolae Ciucă a declarat marți că nu vor fi dați bani de la buget pentru căldura bucureștenilor, aceasta fiind o problemă mai veche a autorității locale, pe care Primarul General Nicușor Dan putea să o rezolve până acum.

Premierul Ciucă a fost întrebat cum răspunde solicitărilor primarului general Nicușor Dan de a ajuta Primăria Capitalei în ceea ce privește situația termiei în București.

„Este o problemă a autorității locale. Primăria municipiului București are în responsabilitate să rezolve această problemă. Ne aducem aminte că eu unul, personal, am chemat încă de anul trecut, de când am preluat guvernarea, Primăria la discuții și instituțiile din sistem pentru a rezolva problema termiei în perioada sărbătorilor de iarnă de anul trecut.

L-am chemat, după aceea, văzând care este situația, pe domnul primar (Nicușor Dan – n.r.), împreună cu cei responsabili, să vină la nivelul Guvernului și să prezinte un plan concret prin care putem să rezolvăm această situație de sistem din Capitală.

Până în momentul de față, soluțiile sunt fie să ridicăm noi plafonul de îndatorare, fie să dăm banii de la buget. Or banii de la buget să îi dăm pentru o autoritate locală care putea până în acest moment să rezolve problema, cu certitudine nu îi vom da. Și sunt și alte localități din țară care sunt într-o situație financiară mult mai dificilă decât Capitala”, a spus premierul Nicolae Ciucă, conform antena3.ro.

Potrivit premierului, soluția în momentul de față este ridicarea plafonului, iar apoi „să rezolve problema la nivelul autorității locale”.

Parteneri