• Home
  • Știri
  • Ciucă, dezvăluiri despre candidaţii pentru alegerile europarlamentare: „Ne dorim foarte mult să fie o femeie”

Ciucă, dezvăluiri despre candidaţii pentru alegerile europarlamentare: „Ne dorim foarte mult să fie o femeie”

ciuca pnl

Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului şi preşedintele PNL a vorbit la Antena 3 CNN despre candidații din lista comună PSD-PNL la alegerile europarlamentare 2024.

Întrebat cine este capul de listă pentru alegerile europarlamentare 2024 în candidatura comună PSD-PNL și cine sunt cele două femei a căror identitate nu a fost dezvăluită și care apar în dreptul Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, a spus:

„Capul de listă nu a fost încă stabilit. Așa cum am comunicat împreună cu premierul Marcel Ciolacu, vom identifica acea persoană. Ne dorim foarte mult să fie o femeie. Ieri am participat la o activitate în care am discutat despre egalitatea de gen și în care ne-am angajat.

Am fost acolo toți liderii partidelor politice. Fiind toţi acolo mi s-a părut că arătăm ca făcând parte dintr-o poză care se poate numi coaliția pentru egalitate de gen. Ca atare, ne dorim ca această listă comună să aibă în frunte o femeie”, a spus Nicolae Ciucă, liderul PNL, potrivit antena3.ro.

Întrebat apoi dacă este posibil ca această femeie să fie Luminița Odobescu, Ciucă a precizat:

„Nu ar fi corect. Poate să fie orice femeie. Eu pot să vă spun acum că una dintre cele două poziții va fi cu certitudine a doamnei Adina Vălean este comisar european și cu certitudine își va regăsi locul meritat pe lista.

Cea de-a doua poate să fie și a treia, deci este o chestiune care în momentul de față este în analiză și vom merge cu această listă la fiecare, la partidele noastre și vom aproba listele în partid.

Nu este obligatoriu, poate să fie și un membru de partid. Am convenit împreună în coaliție ca cea mai potrivită persoană, fie că e de la PNL, fie că este de la PSD, va fi încadrată în familia politică și repartiția pe listă se va stabili în funcție de acest lucru”, a spus Nicolae Ciucă.

Parteneri