AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ciucă: Este evident că trebuie să menţinem prezenţa NATO lângă Marea Neagră. Împreună ne vom asigura că Alianța va rămâne o forţă politică puternică

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a susținut, marți, un discurs la reuniunea Adunării Parlamentare a NATO, care se desfăşoară la Washington, D.C. Președintele PNL a precizat că România a continuat, în 2024, să-şi demonstreze dedicarea faţă de obiectivele Alianţei, inclusiv pe flancul estic, atât cu privire la apărare, cât şi cu privire la descurajare.

„Ne-am întărit capacităţile militare în ceea ce priveşte cooperarea şi operaţiunile din toată lumea. De la Marea Baltică până la Marea Neagră ne-am angajat în apărarea securităţii pe flancul estic. (…) Condamnăm atacul Rusiei asupra spitalului de copii din Ucraina. Ucraina este de partea bună a istoriei. (…) Este evident că trebuie să menţinem prezenţa NATO lângă Marea Neagră, dialogul politic şi dialog de sprijin pentru ceilalţi parteneri, inclusiv Moldova şi Georgia”, a transmis Ciucă, la reuniunea preşedinţilor de parlamente din statele membre ale Adunării Parlamentare a NATO, care se desfăşoară în capitala SUA, potrivit b1tv.ro.

Totodată, Nicolae Ciucă a reafirmat că România va susţine cooperarea în cadrul Alianţei, inclusiv în ceea ce privește adaptarea la noile ameninţări, cum ar fi războiul hibrid.

„Suntem gata să contribuim la deciziile strategice. În concluzie, puterea NATO stă în unitatea noastră şi în valorile comune. Împreună ne vom asigura că NATO va rămâne o forţă politică puternică”, a mai spus preşedintele Senatului.

La reuniunea de la Washington, D.C, desfăşurată în marja Summitului Alianţei, participă lideri parlamentari din cele 32 de state membre NATO, precum şi din Ucraina, conform unui comunicat al Adunării Parlamentare a NATO.

 

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!